Дома > About Us >Quality Control

Quality Control

SUNPLAST - MANUFACTURING EXCELLENCE


SUNPLAST ги вреднува „квалитетот на производот“ како живот на компанијата!


Being a quality conscious organization, we maintain total quality system in our production process as well as marketing process. Stringent quality checks are conducted at every stage, beginning from sourcing quality raw material to packaging and till the delivery of the product.


SUNPLAST има долгогодишно искуство во формирање на истиснување и вбризгување и е лидер на пазарот и пионер во производството на системи за пластични цевки во Кина. Нашите системи за контрола на квалитет вклучуваат:


■ Test and acceptance of incoming material.

Материјалот со одлични перформанси е една од квалификациите за производство на систем за врвни цевки. Компанијата SUNPLAST генерално прифаќа ВРВ КВАЛИТЕТ суровини од светски познати фабрики за производство на цевки и прибор. Овие материјали се признати како врвна суровина од професионалецот во оваа струка. Преферираната изведба на тие материјали и нивната стабилност ја воспоставуваат висококвалитетната станица на производи и фитинзи за цевки SUNPLAST на пазарите.


â– Проверка и тест во процес.

Обучени и квалификувани вработени се многу важни. Повеќето работници во SUNPLAST се експерти со повеќе од 10 години искуство во производство на пластични цевки и приклучоци во Кина. Нивната специјалност во голема мера ни помага да ги откриеме главните дефекти во производството за време на нашето производство, за да можеме навремено да ги избегнеме неквалификуваните производи на пазарите.


Димензионален тест и визуелен тест ќе бидат направени во целиот процес на производство и пакување. Може да се открие кој било дефект во производството, во случај да се случи.


The preproduction samples by our quality assurance department are tested by the laboratory technicians for:

(1) површинска завршница;

           (2) Dimensional accuracy of test samples;

(3) Датум од машини за истиснување и вбризгување.


Стоката ќе биде пуштена во производство само ако се постигнат оптимални резултати од тестот. Овие тестови се изведуваат на почетокот на секоја производна серија за да се обезбеди совршен квалитет за системите за цевки.


■ Final Inspection And Test.

Готовите производи се пуштаат на залиха само кога сите тестови и инспекции се во согласност со пропишаните процедури, кои вклучуваат:

           (1)  Density;

(2) стапка на проток на топење;

           (3)  Longitudinal reversion;

(4) Цврстина на истегнување;

(5) Издолжување на пауза;

           (6)  Thermal stability;

(7) Тест за внатрешен хидростатички притисок.





За да се обезбеди цевководот доставен до нашите клиенти да биде 100% квалификуван, SUNPLAST строго го извршува системот за квалитет на ISO9001: 2000. Секој производ треба да ја помине нашата строга внатрешна контрола на квалитетот пред да биде објавен на нашите клиенти.


SUNPLAST company has a professional testing laboratory owning complete testing equipment, which is certificated by national testing organization.



ea3714b0.jpg




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept