Дома > Вести > Написи

HDPE Pipe for Water Supply ISO 4427 Standard

2018-11-14

Фитинзи за цевки HDPE / цевки HDPE / фитинзи за фузија на задник HDPE / фитинзи за електрофузија на HDPE


Основни информации

  • Material: HDPE

  • Спецификација:Dn20-1000 за цевки HDPE, DN20-800 mm за фитинзи за цевки HDPE (DN20-630 mm за фитинзи за електрофузија на HDPE, DN63-800 mm за фитинзи за фузирање на задник HDPE)

  • Заштитен знак:СОНЧЕASTЕ

  • HS Code:3917210000 за цевки HDPE, 391740000 за фитинзи за цевки HDPE / фитинзи за фузија за задник HDPE / фитинзи за електрофузија HDPE

  • SDR: SDR11, SDR13.6, SDR17, SDR21 & SDR26 за цевки HDPE, SDR11 & SDR17 за фитинзи за цевки HDPE / фитинзи за фузија за задник HDPE / фитинзи за електрофузија HDPE

  • Thickness:2,3-59,3 мм

  • Место на потекло:Кина (копно)

  • Loading port:Нингбо или Шангај


Product Description

HDPE цевка за водоснабдување


Апликација:

Нашите цевки HDPE се широко користени во полето како што се вода и дренажна вода, раскопување, транспорт, заштита на животната средина и хемиска индустрија итн.

Супериорна изведба:
1. Long serviце life: Under rated temperatурe and pressурe, the PE pipe can be used safety for more than 50 years.

2. Exцеllent resistanце to corrosion capability: Exцеpt few strong oxidants, it can endурe the erosion of various kinds of chemical media, no electrochemical corrosion.

3. Одлична способност за транспорт: Внатрешната страна на ПЕ цевката е мазна и има абење и отпорност на отпадоци. Апсолутната грубост k = 1,01 mm и "k" нема да се променат со текот на времето.

4. Сигурна способност на спојот: Интензитетот на заварениот спој на ПЕ цевки е над самата цевка. Интерфејсот нема да се исклучи поради поместување на почвата или жив товар.

5. Сигурна безбедносна способност: цевката HDPE има силна можност за спречување на пукање и не е склона кон пукање.

6. Подобра отпорност на способност за потрес на мозок: цевката HDPE поседува висока цврстина и може да издржи силно влијание. Притисокот на тешки работи нема да предизвика кршење на цевката.

7. Strong toughness: HDPE pipe is a kind of pipe that possesses high toughness whose breaking elongation rate generally exцеeds 500% and has strong ability to adapt to the uneven settlement of the pipe bending.

8. Exцеllent flexibility: HDPE pipe can be easy to change in accordanце with the construction requirements. Small-diameter pipe is available to be supplied in coils.

9. Пониски трошоци за инсталација: Мала тежина, лесно ракување и инсталирање, едноставна техника на заварување и ослободување од балсамирање резултираат во ниски трошоци за изградба.



Технички параметар

All of Фитинзи за цевки HDPE / цевки HDPE / фитинзи за фузија на задник HDPE / фитинзи за електрофузија на HDPE can fully comply with ISO4427 standard, with technical parameters as follows:


Number

Теst Предмети

 Requirements

1

Sурfaце заврши глeck

       Smooth, no defect

 

2

        Димензионални check

Според стандардот ISO4427

3

Elongation At Break

350%

4

Надолжна обратна насока На 110 °, 1 ч

3% (no effect on sурfaце)

5

The oxidation induction time at 200℃

20 мин.

6

Стапка на проток на топење / MFR на 190 °, 5KGS, 10 мин.

Change of MFR by poцеssing of ± 20%

7

Хидраулична јачина на 20 â, 12,4 МПа за 100 ч

No failурe dурing test period

8

Hydraulic strength at 80℃, 5.4Mpa for 165h

No failурe dурing test period


Контактирајте не

Contact Sunplast company for more details of Фитинзи за цевки HDPE / цевки HDPE / фитинзи за фузија на задник HDPE / фитинзи за електрофузија на HDPE

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept