Дома > Вести > Company News

HDPE Gas Pipe Corrosion-resistant Lasting Strength

2018-11-15

Гасоводна цевка HDPE на меѓународно ниво, материјалот од полиетиленски цевки е поделен на пет одделенија PE32, PE40, PE63, PE80, PE100, а за цевките за гас и материјалот за цевки за вода е главно PE80 и PE100. Кинескиот материјал од полиетиленска цевка не е оценет, што го прави домашниот производител на цевки за гас од полиетилен и цевки за вода да изберат суровини потешко, но исто така и употребата на полиетиленски цевки не донесе мали скриени опасности.

Затоа, Националното биро за стандарди во новиот стандард GB / T13663-2000 направи многу измени и дополнувања, одредбите за водоводна цевка на различни нивоа PE80 и PE100 што одговараат на различен интензитет на притисок и ги отстрануваат старите стандардни својства на цврстина на истегнување, и зголемена издолжување на фрактурата (поголема од 350%), што ја нагласува основната цврстина.

Gas with pe pipe is the traditional steel pipe, poly chlorine text ethylene gas replacement products. Gas pipe must withstand a certain pressure, usually to use a large molecular weight, better mechanical properties of PE resin, such as HDPE resin. LDPE resin has low tensile strength, poor pressure resistance, poor rigidity, poor dimensional stability during molding, and difficulty in connection, and is not suitable as a material for water supply pressure pipes. But because of its high health indicators, LDPE, especially LLDPE resin has become a common material of the gas pipe. LDPE, LLDPE resin melt viscosity is small, good mobility, easy processing, and thus its melt index selection range is also wide, usually MI between 0.3-3g / 10min.

Процесот на примена на гасоводот HDPE гасоводот, HDPE гасоводот може да го постигне потребниот долгорочен век на клучен фактор е поставување на квалитетот. ПЕ цевката има различни уникатни својства за поставување на гасоводот посигурно, брзо, а правилниот дизајн и инсталацијата на процедурите за градење ќе ги направат овие предности на гасоводот до поголем степен на игра.

Прво, карактеристиките на изведбата на цевката за гас HDPE

1, отпорност на корозија

2, трајна сила

3, повисок безбедносен фактор

4, одлична намотка

5, good anti-scratch ability

6, добра отпорност на брзо пукање да помине отпор

7, advanced fuse fittings structure

8, долг живот, до 50 години.

Второ, технички индикатори за цевки за гас HDPE:

1, издолжување при пауза%> 350

2, термичка стабилност (200 â „), мин <20

3, стапка на повлекување на вертикална големина% (110 â „ƒ] <3

4, hydrostatic strength:

(1) 20 ℃, ring stress 9.0Mpa, toughness destruction time> 100h

(2) 80 ℃, ring stress 4.6Mpa, toughness destruction time> 165h

(3) 80 „стрес“, стрес на прстен 4,0 MPa, време на уништување на цврстина> 1000 ч

Third, HDPE Gas Pipe connection steps:

1. Стегнете и исчистете го приклучокот

2. Adjust and sharpen the port

3. Пристаништето е исправено

4. Заварување под притисок

5. Ладење за намалување на притисок

Четврто, точки за поврзување на цевката за гас HDPE

Pipe, pipe fittings hot melt installation of gas buried polyethylene PE pipe, pipe D90 mm below the use of hot melt socket connection, D90mm above the use of hot-melt docking way, the correct installation of the pipeline system to ensure that the user's own safety and engineering quality, we It is recommended to use the multi-angle welding machine and hot-melt docking machine provided by our company. The welding steps are as follows:

1, ќе треба да ги заварувам цевките, фитинзите на цевките фиксирани на прицврстувачката машина, според големината на употребата на прицврстувачки цевки, лицето со мелење на машината за мелење, така што лицето за прицврстување е мазно, чисто и вертикално.

2, adjust the pipe, pipe height, so that the pipe to be welded, pipe fittings face exactly the same, and connected to the heating plate.

3, за да се загрее до грејната плоча до номиналната температура, ќе треба да се заваруваат цевките, цевководните фитинзи за да се направи крајот на греењето, да се достигне времето на греење, цевката, цевките за цевки од грејната плоча одделно, а потоа двата грејни краја на пристаништето, униформа прирабница, да се оладат. Техничките услови за приклучување на топло-топење се во согласност.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept