Дома > Вести > Company News

Машина за заварување задник Редовно извршувајте ја работата на инспекцијата

2018-11-15

Машина за заварување задник Опремата потребна за процесот на заварување ---- опрема за заварување, вклучувајќи машина за заварување, опрема за процес на заварување и помагала за заварување.

Every enterprise or individual engaged in welding work wants to give full play to the performance of the equipment and prolong the service life of the machine. To achieve this goal, in addition to the correct use of welding equipment according to operating procedures, but also regular maintenance and maintenance work. The following on the torch, wire feeding device and welding machine maintenance points are explained.

I. Maintenance Butt Welding Machine 

1. Conduct regular inspection and replacement of conductive nozzle.

Бидејќи дијаметарот на истрошената спроводлива млазница станува поголем, лакот е нестабилен, изгледот на заварот се влошува или леплива жица (назад за да гори), крајниот проводен млазник е залепен на прскањето, напојувањето на жицата нема да стане мазно, проводен млазницата се навртува цврсто, конекцијата со навој ќе се загрее и ќе умре.

2. The spring hose is regularly cleaned and replaced.

Пролетно црево долго време по употреба, ќе се акумулира голем број на железо во прав, прашина, жица, како што се позлата, така што жицата се храни нестабилноста. Значи, важно е редовно да се чистете, да виткате и да го допрете, да го истресете и да го издувате со компримиран воздух. Маснотијата на цревото треба да се измие во маслото со четка и потоа да се разнесе со компримиран воздух. Пролетно црево Ако е погрешно свиткување на жицата или сериозно деформација, потребно е да се замени новото црево. Треба да се потврди дека цевката е соодветна за дијаметарот и должината на употребената жица, и не се појавува брус во отсечената површина.

3. Check the insulation ring.

Ако се отстрани изолациониот прстен, прскањето ќе се залепи на млазницата за да се води млазницата со електрично наполнетиот дел. Факелот може да се изгори со краток спој. Во исто време, со цел да се заштити протокот на гас рамномерно, мора да бидат опремени со изолациони прстени.

II. Maintenance of wire feeding equipment

1. Додадете прилагодување на притисок

The wire feeding roller pressure should be adjusted according to the diameter of the wire. If the pressure is not enough, the wire will slip, the pressure is too large, welding wire will be carved, deformed. If the use of cored wire, wire feeding wheel to add pressure than the solid wire smaller.

2. Прилагодување на уредот за исправување на жица

Методот на прилагодување на уредот за исправување на жицата за заварување варира во зависност од видот на машината и треба да се прилагоди на соодветната положба на дијаметарот на жицата за заварување според ознаката на производителот.

3. Welding Wire Plate Installation

If the installation is not in place, the wire plate in the rotation of the risk of falling down, resulting in serious consequences. Check whether the brake block or latch is reliably mounted.

4. Тркала за напојување на жици и дијаметарот на употребените жици

Мора да биде опремено со жично напојувачко тркало соодветно за дијаметарот на жицата и проверете дали бројот врежан на валјакот е во согласност со дијаметарот на жицата.

5. The abrasion and fouling of the wire feeding roller groove

Проверете дали е издлабена жлебот на жичен валјак, дали е издлабена површина на жлебот, дали прашина на лепење на жлебот, прав од железо, жица, итн. Избришете со памучна ткаенина и така натаму при чистење.

6. Guide Silk Mouth Inspection

Инсталиран во тркалото за напојување на жицата пред и по абењето на устата на водичот од свила или со тркалото за напојување на жицата не е хоризонтално, тоа ќе доведе до виткање на жица, нестабилност на напојувањето на жицата, затоа мора редовно да се прегледува и поправа.

Third, the maintenance of welding machine

First of all, it is necessary to note that in the implementation of welding machine internal or external connectors Terminal inspection, the power supply switch must be closed before it can be implemented.

1. Do the inspection work regularly. For example, check the welding machine power, the cooling fan rotation is smooth, whether there is abnormal vibration, sound and odor occurs, gas leakage, welded wire joints and insulation of the bandage is lax or peeling off, welding cable and the wiring parts are abnormal heating phenomenon.

2. Бидејќи заварувачот е принуден на ладење во воздух, лесно е да се вдише прашина од околината и да се акумулира во машината. Така, можеме периодично да користиме чист и сув компримиран воздух за да ја разнесеме прашината од внатрешноста на заварувачот. Особено, трансформаторите, калемите за реактанса и калемите на серпентина помеѓу деловите на полупроводникот на јазот и моќноста треба да бидат специјално исчистени.

3. Редовно проверувајте ги деловите за ожичување на жиците за напојување. Страницата на силата, излезната страна на терминалот, како и ожичување на деловите за надворешни жици, делови за жици од линијата и други локации на завртките за ожичување се лабави, 'рѓа за да се отстрани' рѓата за да се направи контакт со добра спроводливост.

4. Долготрајната употреба на машината за заварување неизбежно ќе ја направи лушпата поради допир и деформација, 'рѓа и оштетување, внатрешните делови исто така ќе бидат убиени, така што во годишното одржување и проверка ќе се изврши замена на неисправни делови и поправка на школка и влошување на изолацијата делови од арматурата и други сеопфатни работи за поправка. Замената на неисправни делови во одржувањето на најдоброто може да биде замена за нови производи за да се обезбедат перформанси на заварувачот.

The above-mentioned regular maintenance and inspection can reduce the occurrence of welding failure, although it takes some time and energy, but can prolong the life of welder, and can improve the efficiency of operation, ensure the performance of welder and improve safety. is the welding work must not neglect an important content.

IV. Три важни точки за опрема за автоматско заварување

1, flexible and diverse solder way, at the same time to support spot welding and drag welding (pull welding), automatic solder equipment All the parameters can be set by customers themselves to adapt to a variety of difficult solder operation and micro-solder process, all the solder parameters can be accompanied by the welding point coordinate program read and save, to achieve the flexibility of the solder operation.

2, soldering iron components can be arbitrary angle, arbitrary azimuth adjustment, control of the Iron group of the R-axis, can be 360 degrees of free rotation, according to different pads and components arbitrarily set the number of tin, preheating time and solder time, to achieve a variety of solder joints of the complex welding process, to achieve a variety of solder operations.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept