Дома > Вести > Company News

PPR Pipe Fittings Small Weight, Corrosion Resistance

2018-11-15

PPR pipe fittings in China's market has a larger development prospects, China's ppr pipe in the use of various industries in the continuous improvement of the demand for ppr pipe is also constantly expanding, the new ppr pipe as a new product in the pipe, To meet the market demand is more severe. Then for everyone to analyze why there is a very large development prospects:

ППР цевка не само што има вообичаена тежина од пластична цевка е мала, антикорозивна, тешка за размер, употреба на долго време и други карактеристики, постојат и други примарни карактеристики како што се:

1, уредот е едноставен, конвергенција на линија. PPR, исто така, има одлична функција за заварување, цевки, цевки за фитинзи може да се користат за топење и топење за заварување, а нејзината конвергенција е поголема од својата цврстина, исто така, поголема.

2, PPR отпад, исто така, може да се рециклира.

3, its use of a long time. PPR tube at the working temperature of 70 ℃, working pressure (P.N) 1.OMPa conditions, at least 50 years can be used; at a temperature of 20 ℃ in the case of at least 100 years.

4, PPR материјал молекули само јаглерод, водород, не постојат штетни токсични материи, може да се користи во цевки за топла и ладна вода и чиста вода за пиење систем.

5, овој материјал може да биде изолиран и заштеда на енергија. Топлинска спроводливост на ППР цевка од 0,21 w / mk, околу 1/200 челик.

6, excellent heat resistance. PPR tube Vicat softening point 131.5 ℃. The maximum working temperature of up to 95 ℃, can reach the construction of water supply and drainage standards for the use of hot water system standards.

ППР цевки фитинзи производство побарувачката е исто така постојано пред квалитетот на производот не е најмала опуштеност, ППР цевка како нов вид на цевки во 21 век, зазема важна позиција на пазарот, направи поголемиот дел од корисниците пофалби. Значи, ние мора да идентификуваме при изборот на високо квалитетни производи за GB, не поради ефтино и да доведеме до доцна непоправлива грешка.

PPR pipe how to choose better? We must pay attention to the following when purchasing PPR fittings.

Прво, квалитетот на квалитетот на водата со резолуција на цевки е добар или лош

Традиционалните галванизирани фитинзи на цевките од Netcom едноставна 'рѓа, скалирање, корозија, лесни за репродукција на микроорганизми, ќе се појават секундарно загадување, директно ќе се закануваат на благосостојбата на нашите луѓе. Денес, цевките за вода за пиење во домаќинствата се главно алуминиумско-пластични цевки и приклучоци за ППР цевки, но затоа што се пластични, толку е лесен за цртичка.

Второ, совети за избор на цевки во пРП

How to buy to a safe, well-being, with the tube

Изглед: Индустријата на цевки Netcom на површината на бојата на цевката, дебелината, сјајот, wallидот на цевката PPR на цевката Netcom не е обележана со трговска марка, температура, стандард, притисок, серија на производство.

Втор мирис: мирис слушнав цевка на Netcom PPR цевка нема мирис. Паралелен увоз на цевки повеќе токсични пластични, често мирисаат на мирис на црвен нос.

Три забелешки: треба да се обрне внимание на стандардот на цевките на мрежата ПРП за фитинзи за овластена дистрибуција продавница за агенти или производители. Второ, обрнете внимание на набавката на цевки за мрежни мрежи ППР фитинзи, цевката не е произведена од истиот производител. Три да се обрне внимание на повлекување на стоковните услуги картичка

Third, the same important water pipe construction

Квалитетот на стоката не е еднаков на квалитетот на проектот. Уредот не е на место, ќе направи фитинзи за цевки од мрежата ПРП за да се обезбеди стабилност на големата брава, обично повеќе од закопани закопани водоводни цевки, случајно ќе бидат накалемени, лоши, потрошувачите треба да посветат поголемо внимание.

1, ве молам, стандардни работници за инсталација, според градежните стандарди за градба, колку што е можно хоризонтално и вертикално.

2, strict information, each process one by one test, to prevent jerry-making.

3, the test pressure test, remember not to plan the province, try the water does not test pressure, leaving the risk of water leakage.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept