Дома > Вести > Company News

Економијата на долг работен век на HDPE

2020-09-12

Сега, откако е утврдена издржливоста на HDPE, со овие карактеристики, кога цевките HDPE се користат во инфраструктурни апликации за заштеда на вода, економичноста е многу важна. Во споредба со цевките од еластично железо, цевките HDPE имаат најочигледна предност во спречувањето на истекување. Постојат два вида на истекување на цевководот: истекување на зглобот (главно преку споеви на цевки и перфорации) и истекување на перфорација на рафал (предизвикано од надолжни пукнатини и руптура на периферијата). Овој проблем е исто така многу лесен за решавање.

Големината на цевките HDPE е помеѓу Φ 1600 mm и 3260 mm, и може да се користи за цевки со големи конструкции на пазарот. Во прилог на општинските системи за водоснабдување, пластичните цевки со голем дијаметар изработени од HDPE може да се користат и во простории за дезинсекција на морска вода и за третман на отпадни води. Цевките со голем дијаметар можат да се движат од 315-1200СМ. HDPE цевките со голем дијаметар се многу издржливи и сигурни. Тие можат да работат со децении кога се закопани под земја и бараат малку одржување. Тие се многу погодни за апликации за третман на отпадни води. Трајноста на цевката HDPE се зголемува со зголемувањето на нејзината големина. Овој тип на цевки има неверојатна отпорност на удар. Во студија на случај на земјотресот во Кобе во 1995 година во Јапонија, во градската инфраструктура; сите други цевководи откажаа најмалку еднаш на секои 3 километри, а цевководите HDPE имаа нула дефекти во целиот систем.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept